Čiščenje Kava Aparatov

Da nam aparati za pripravo kave dobro in dolgo služijo namenu, jih je potrebno redno vzdrževati in čistiti. Čiščenje  delov, kjer pride kava v stik z aparatom in vodo, je ključnega pomena , da ohranjamo konstanten okus in ekstrakcijo kave.

Pri praženju se v kavnih zrnih med ostalim sproščajo tudi  naravna olja, katera se med pripravo/kuhanjem kave nabirajo v notranjosti in stenah kava aparatov. Dalj časa, kot so stara kavna olja prisotna in jih ne očistimo, bolj nam negativno vplivajo na okus in aromo kave.

Pripomočke za pripravo kave , kot so Drip, Aeropress, Chemex, cafetiere, vrči, cold brew vrči in podobno , je potrebno po vsaki uporabi očistiti sledi kavne maščobe. To je najbolje narediti z vročo vodo in profesionalnimi čistili za odstranjevanje kavne maščobe, kot so Puly Caff, Lujo, Urnex, … lahko pa uporabljate tudi naravne in domače pripomočke: sok od limone, soda bikarbona, vinski kis, …

Pri kavnem mlinu je potrebno redno očistiti sledi kavnih olj v silosu za kavo v zrnu. To lahko odstranimo z vročo vodo in čistili, priporočamo pa uporabo Puly spray dezinfekcijkega čistila. Vsaj enkrat do dvakrat na mesec, je priporočljivo očistiti nože na kavnem mlinu. To lahko enostavno naredimo, da uporabimo riž ali pa granulate/tablete za čiščenje nožev, kot so Puly Grind in Urnex.

Pravilno čiščenje espresso kava aparata, je ključnega pomena za dobro ekstrakcijo in dolgo življenjsko dobo. Po vsaki uporabi moramo dobro očistiti vse filtre in ročko grupe, tesnila grupe, grupo za kuhanje, cev za paro, odtok za kavo. Pri tem uporabljamo profesionalna čistila za kavo in vročo vodo. Vsa nova profesionalna čistila so narejena tako, da ne poškodujejo vitalnih delov in so okolju prijazna. Lahko uporabljamo tudi Green line linijo, katera čistila so narejena iz naravnih in bio razgradljivih sestavin, brez fosfatov.

Similar Posts