Kakšna je Dobra Skodelica Za Kavo?

Če mislite, da oblika, material in volumen skodelice za kavo ne vplivajo na okus kave, se motite!

Kava, ki priteče iz kava aparata ima temperaturo med 50-65 C, kar je dovolj , da nam lahko prične topiti razne toksine BPA ali izločati negativne snovi iz navadne plastike. Zato je zelo pomembna pravilna izbira materiala skodelice v katerega pripravimo kavo, da nam ne vpliva na končno aromo in okus.

Najboljše je, da kavo pijemo iz skodelice, ki je narejena iz porcelana ali debelega stekla. Tukaj je zelo pomembna termična stabilnost, da skodelica dobro ohranja temperaturo espressa ali kave v sami skodelici. Za espresso je prav tako važno, da je količina skodelice med 70-90 ml zaradi samega izgleda kreme in končne arome. Notranja oblika mora biti v obliki jajca, da se krema od kave enakomerno porazdeli.

Če želimo kavo vzeti s sabo, potem je pravilna izbira  termo lonček brez BPA plastike, ki je narejena iz Tritan material, kot so proizvajalci Asobu, Keep Cup, … dobra izbira so tudi coffe to go skodelice iz porcelana Kahl ali pa skodelice Huskee , ki so narejene iz odpadne kave in se tako lahko reciklirajo. Prav tako je pomembno, da lahko vse te skodelice imamo za večkratno uporabo, kar pripomoremo k cilju Zero Waste.

Kaj je Zero Waste?

Zero Waste je etičen, ekonomski, učinkovit in vizionarski cilj, ki vodi družbo v spremembo življenjskega stila in navad ter k posnemanju trajnostnih naravnih ciklov, kjer so vsi odpadni materiali surovina za nekoga drugega. Zero Waste pomeni oblikovanje in upravljanje izdelkov in procesov tako, da se zmanjša volumen in toksičnost odpadkov, ohranja ter predela vse materiale in se jih ne sežiga ali odlaga. Implementacija Zero Waste bo preprečila vsakršne izpuste v zemljo, vodo ali zrak, ki bi lahko ogrozili zdravje ekosistemov, ljudi, živali ali planeta.

Similar Posts